90 Anys de Politècnic

Ara fa 90 anys va titular la primera promoció de la Escuela del Trabajo de Palma, el centre d’origen del nostre actual IES Politècnic. Com moltes altres arreu de l’estat, es va crear en els darrers anys del regnat d’Alfonso XIII, responent a la necessitat de formar treballadors qualificats, en particular pel tren de Mallorca.

Es va establir una xarxa de centres de la que ara anomenam Formació Professional. Era a un altre lloc de Palma, a un edifici que encara existeix del carrer Pere d’Alcàntara Penya. Ara, a l’edifici que coneixem fet fa 60 anys i exemple imprescindible de l’arquitectura de l’època, ha seguit essent el primer centre de Formació Professional de Mallorca i arrel de tota la resta de FP de l’illa.

La seva oferta de FP es veu complementada amb els estudiants d’ESO i Batxillerat, poguent fer-se tota una formació acadèmica amb resultat de persones preparades per entrar a la societat i al sistema laboral.

La base de tota educació és qüestió de cor. Frase de Joan Bosco i de total actualitat en una societat com l’actual que tendeix a deshumanitzar-nos, en les nostres relacions i les nostres vides, especialment afectant als més febles i vulnerables.

Les persones han de ser el centre de la nostra acció, amb una perspectiva d’inclusió i d’igualtat en la diversitat que faci que siguin més estables, més capaces i segures, més autònomes, protagonistes de la seva vida i el seu futur. I això ho volem fer a l’IES Politècnic, volem formar ciutadans, persones adultes sanes, madures, crítiques, esponsables i solidàries. Ho hem fet els darrers 90 anys i ho continuarem fent. Som Politècnic.